Ζέτα Καλλαρά

Ζέτα Καλλαρά


ΓΕΩΡΓΙΑ (ΖΕΤΑ) ΚΑΛΛΑΡΑ

Σύντομο Βιογραφικό

 

H Ζέτα Καλλαρά είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Υπότροφος Ι.Κ.Υ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και Διδακτορικού πάνω στην Ιστορία του Θεάτρου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Royal Holloway University of London.

Επί σειρά ετών εργάστηκε στο Λονδίνο ως εκπαιδευτικός στα σχολεία της ομογένειας, ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Royal Holloway και ως Θεατρολόγος υπεύθυνη για τη διοργάνωση παιδικών θεατρικών παραστάσεων στον Σύλλογο Ελλήνων Γονέων του εξωτερικού (Greek Parents Association, London).

Στη χώρα μας εργάστηκε ως Καθηγήτρια Θεάτρου σε Σχολεία, Δημόσια ΙΕΚ, Συλλόγους Γονέων και ΟΤΑ. Tα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Συνεργαζόμενη με Δήμους και Σχολεία, σχεδιάζει και υλοποιεί Βιωματικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, που αφορούν Δια-θεματικές εργασίες αλλά και τη χρήση και την αξιοποίηση των Θεατρικών Τεχνικών στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Ταυτόχρονα, έχει εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθημάτων που απευθύνονται σε μαθητές που δεν μιλούν τη γλώσσα, αφού διαθέτει Πιστοποιητικό Κατάρτισης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Μιλά δυο γλώσσες και στόχος της είναι, μέσω του θεάτρου, όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν τη γνώση και τη χαρά της μάθησης, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και αναστολές που μπορεί να στέκονται εμπόδιο στον δρόμο τους.