Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Παναγιώτης Αγγελόπουλος


Είναι οικονομολόγος και διεθνολόγος και επιστημονικά ασχολείται με θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Πολιτικής.

Έχει διδάξει ως επιστημονικός συνεργάτης σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, από το 2014 είναι συνεργαζόμενος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στο πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) και είναι ιδρυτικό στέλεχος του εργαστηρίου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΟΠΑ) του  Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος Δ.Σ. στο «Ινστιτούτο Καποδίστριας» για την Ανάπτυξη, τη Στρατηγική και την Ελεγκτική της Δημόσιας Διοίκησης & της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομική Επιστήμη από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειo Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων MBA με εξειδίκευση στην διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) από το Nottingham Trent University και MPA στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως και στην Εγκληματολογική Λογιστική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Νεάπολις Πάφου (MSc).

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο La Verne University, Διοίκηση Τουρισμού στο σημερινό Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πολιτικές Επιστήμες & Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεχίζει με LLB (Hons) της Νομικής Σχολής του London Metropolitan University.

Έχει υπάρξει μέλος Δ.Σ ΚΕΔΚΕ-ΕΣΠΑ από το 2007 ως το 2011 και μέλος Ε.Ε του ΕΣΔΚΝΑ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΣΠΑΥ από το 2015 έως το 2020. Έχει διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά & Δυτικής Αττικής από το 2000 έως το 2010 και Αντιπρόεδρος της Europark Federation από το 2018 έως το 2022.

Τη διετία 2004-2006 ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σαλαμίνας , απ’ τους πρώτους που διετέλεσαν καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Από το 1994 όντας ο νεότερος μέχρι και το 2010 ήταν συνεχώς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά στον οποίο διετέλεσε: Αναπληρωτής Δήμαρχος, πέντε φορές Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος ΔΕΠΑΠ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Διαχείρισης Πύργου Πειραιά, μέλος Δ.Σ ΟΛΠ Α.Ε, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΔΗΡΑΠ-Κανάλι 1, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΕΠ και επί 8 έτη Δημαρχιακός Επίτροπος.

Το 2000 ήταν ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ως πρώτος επιλαχών. Επίσης υποψήφιος Βουλευτής στην περιφέρεια πρώην Β ‘ Αθηνών ως β’ επιλαχών τον Μάιο – Ιούνιο 2012.

Από το 2014 έως και σήμερα είναι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζωγράφου ως υποψήφιος Δήμαρχος, τόσο το 2014 όσο και το 2019.

Από το 2022 τοποθετήθηκε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για την Αυτοδιοίκηση, την Δημόσια Διοίκηση, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, τον τουρισμό και την ενέργεια συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και Web Media εκπομπές.